Ierland met drie Belgische paarden naar het EK

Jumping
26 jul 2017
Door Horseman Kristof

Rodrigo Pessoa, chef d'equipe van de Ierse springruiters, heeft zijn selectie bekend gemaakt voor het Europees kampioenschap in Goteborg. Hij selecteerde maar liefst drie Belgisch gefokte paarden voor zijn team.

Zoals verwacht zullen Bertram Allen (FEI nr. 17) en de BWP hengst Hector van d'Abdijhoeve (v. Cabrio van de Heffinck) hun land vertegenwoordigen net als Cian O'Connor (FEI nr. 24) en de BWP'er Good Luck (v. Canturo). Zij waren er twee jaar geleden ook al bij op het EK in Aken. Shane Sweetnam (FEI nr. 49) zal aantreden met de Zangersheide hengst Chaqui Z (v. Chacco Blue). Denis Lynch (FEI nr. 33) werd geselecteerd met All Star 5 (v. Argentinus). Mark McAuley (FEI nr. 354) en Miebello (v. Quite Easy I) zijn de reserve.

Dat de 30-jarige McAuley werd geselecteerd is opmerkelijk, want met zijn 354ste plek op de FEI ranking is hij pas de 23ste beste Ier op de wereldranglijst. Grote namen als Kenny Darragh (FEI nr. 34), Daniel Coyle (FEI nr. 42) Billy Twomey (FEI nr. 47), Cameron Hanley, ... zullen er niet bij zijn in Goteborg.