Holsteiner Verband gaat shoppen bij Haras de la Vie in België

Transfer
03 nov 2018
Door Horseman Kristof

De keuring van Holstein is pas voorbij en het Verband heeft zijn slag al thuis gehaald. Ze hebben de uitzonderlijk gefokte hengst Corfu de la Vie (fokker Haras de la Vie) uit België naar Duitsland gehaald.

Ik heb altijd al een hengst willen voorstellen in Holstein en nu zijn we zo ver, aldus Eric Goossens, de man achter Haras de la Vie. Dit was mogelijk door de medewerking van o.a. F. Gevers waarvoor ik hem dankbaar ben. Hij sprak mij over een oudere merrie die een dochter was van de legendarische hengst Lord (Ladykiller xx) wat op zich toch zeer interessant bloed is. 14 dagen later stond ze bij ons en door middel van ICSI heb ik haar kunnen combineren met Cumano.  Het was de bedoeling om Corfu de la Vie in eigen beheer te houden, maar van bij de aanmelding was er al heel wat interesse in de Cumano zoon. Uiteindelijk hebben we beslist om met het Verband in zee te gaan. Ik denk dat hij op geen betere plek kan zitten. Nu nog een plan uitwerken voor zijn halfbroer Baltic de la Vie (Baloubet du Rouet).

We zijn al geruime tijd op zoek naar iets exclusiefs, aldus Dhr Boley van het Verband, en deze hengst heeft wat we kunnen gebruiken nl bloed, zonder in te boeten aan vermogen en hij komt uit een sterk presterende familie. Cumano was tijdens zijn sportcarrière zeer beperkt beschikbaar voor de fokkerij en we zien dat zijn beperkte nafok uitzonderlijk goed is. Ik denk Corfu de la Vie veel zal gebruikt worden door de fokkers en niet alleen in Holstein. Het bloed van Lord maakt hem echt interessant.

Bron: 
Persbericht Haras de la Vie