Henrik von Eckermann naar nieuwe zege tijdens CSIO5* Abu Dhabi

Jumping
17 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In Abu Dhabi werd net voor de Nations Cup nog een CSIO5* 1.50m proef accumulator met joker gereden. Deze proef telde meteen ook voor de Longines Ranking. De Zweed Henrik von Eckermann behaalde op deze tour in de Verenigde Arabische Emiraten eerder al zes overwinningen te behalen en hij wist hier nu nog een zege aan toe te voegen.

Met de elfjarige hengst Chacanno (v. Chacco-Blue) bleef hij foutloos over alle hindernissen inclusief de joker en behaalde hij zo 65 punten in een tijd van 48.08 seconden. Met deze bruine hengst wist de Zweed eerder tijdens de tour al de CSI5* Wereldbeker van Sharjah te winnen en de CSI4* Grote Prijs.

Abdullah Al Sharbatly volgde op de tweede plaats met de dertienjarige Oldenburger Crazy Quick (v. Chacco-Blue). Zij wisten dezelfde prestatie als von Eckermann neer te zetten, maar dan in een tijd van 48.40 seconden. Op plaats drie zagen we de Brit Samuel Hutton met de elfjarige hengst Aramis (v. Askari). Zij kwamen door de chrono na 50.03 seconden met een totaal van 65 punten.

De top vijf werd vervolledigd door Henk van de Pol met de Zangersheide ruin Looyman Z (v. Numero Uno) en David Simpson met de elfjarige hengst Unex Cognac IV (v. Unaniem). Zij finishten na respectievelijk 50.43 seconden en 50.53 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.