Hello Mr. President wint nu ook de GP-kwalificatie in Mexico City

Jumping
13 apr 2019
Door Horseman Kristof

Na winst gisteren in de 1m50 reeks hebben Scott Brash en de 10-jarige Hello Mr. President nu ook de GP-kwalificatie op de Global Champions Tour wedstrijd van Mexico City gewonnen!

Met de zoon van Comme d'Api vd Hacienda Z won Brash deze 1m50/1m55 hoge kwalificatie. Hello Mr. President werd tot zijn 6 jaar in België uitgebracht door Olivier Seynhaeve. 

De winnende tijd van Brash bedroeg 60:75 seconden. Daarmee waren zij duidelijk veel sneller dan de 64:38 seconden die Beezie Madden en Darry Lou (v. Tangelo van de Zuuthoeve) op het scorebord wisten te zetten. Maikel van der Vleuten en Dana Blue (v. Mr. Blue) eindigden in 66:01 seconden op de derde plaats. Regerend Europees kampioen Peder Fredricson reed H&M Christian K (v. Namelus R) naar de vierde plaats.

De beste Belgische prestatie kwam van Jerome Guery en de 12-jarige KWPN ruin Celvin (v. Raphael). Het duo klasseerde zich op de vijfde plaats. Zij deden één plaats beter dan Pieter Devos en de BWP'er Espoir (v. Surcouf de Revel). Devos heeft Espoir in mede-eigendom met Euro Equitation van Bart Vandecasteele, dewelke de fokker is van Hello Senator.
Olivier Philippaerts reed H&M Extra (v. Berlin) naar de elfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.