Helen Langenhanenberg behaalt zege in WB Neumünster net voor wedstrijdpauze

Dressuur
19 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Duiste Neumünster werd gisteren de zevende manche van de Wereldbeker dressuur gereden. Na deze wedstrijd volgen er nog twee wedstrijden in Göteborg en 's-Hertogenbosch. Net als in de Grand Prix was de winst voor Duitsland in deze Kür op muziek.

Helen Langehanenberg moest in Amsterdam enkele weken geleden nog opgeven nadat haar paard zijn tong over het bit gooide, maar vandaag wist ze dit helemaal goed te maken in eigen land. Met de vijftienjarige hengst Damsey FRH (v. Dressage Royal) behaalde ze na de winst in de Grand Prix nu ook de zege in de kür op muziek. Het duo kreeg van de jury een totale score van 83.880%. Voor de Duitse amazone was het de laatste wedstrijd voor ze een wedstrijdpauze inlast. Ze is namelijk zwanger en gaat het nu rustiger aandoen.

Haar landgenote Dorothee Schneider behaalde de tweede plaats met de bruine hengst Sammy Davis jr. (v. San Remo). Voor dit duo was er een score van 81.565%. De Deen Daniel Bachmann Andersen maakte het podium compleet met de veertienjarige KWPN'er Blue Hors Zack (v. Rousseau). Zij behaalden in deze Grand Prix Freestyle 81.475%.

De top vijf werd vervolledigd door Emile Faurie met Delatio (v. De Niro) en Fabienne Lütkemeier met Fabregaz (v. Florestano). Zij kregen van de jury respectievelijk 78.765% en 78.245%.

Klik hier voor de volledige resultaten.