Harrie Smolders: "België wordt wereldkampioen"

Varia
09 jul 2018
Door Horseman Kristof

De Nederlandse nummer één van de wereld jumping, Harrie Smolders, en als dusdanig het absolute uithangbord van de stal Euro Horse, supportert morgenavond niet alleen voor België tijdens de eerste halve finale van het wereldkampioenschap voetbal tegen Frankrijk maar is er tevens van overtuigd dat ons land wereldkampioen kan worden.

“Voor mij is Frankrijk-België de vooruitgeschoven finale; meer dan de match tegen Brazilië”, is de overtuiging van de Mister Zero van de internationale jumping. “Het zijn de twee sterkste ploegen van dit WK. Maar ik supporter morgen voor de Belgen omdat zij het mooiste voetbal brengen. Om die reden verdienen zij de wereldtitel. Mensen houden immers van mooie sport. Daarvoor komen zij naar de wedstrijden. Als sport niet meer mooi is, blijven ze weg”.

“Voor België komt dit WK op het juiste moment. De spelers hebben de juiste leeftijd en de juiste ervaring. Één voor één spelen zij in sterke competities en dat heeft hen gerijpt. Veel landen zouden maar al te graag beschikken over dit potentieel. En dan heb ik het niet alleen over het elftal dat op het veld staat maar ook over de bank en zelfs spelers, die zijn moeten thuis blijven”.

“België is nog nooit wereldkampioen voetbal geworden, maar voor mij zijn zij nu topfavoriet. Ik vergelijk het een beetje met mijn eigen situatie. Ook ik heb een selectie van toppaarden met daarbij één à twee buiten categorie. Dat maakte het mogelijk om nummer één van de wereld te worden. Martinez beschikt eveneens over de beste selectie met De Bruyne en Hazard als spelers hors categorie”.

Bron: 
Persbericht Euro Horse