Gudrun Patteet wint de Wereldbeker van Helsinki

Jumping
21 okt 2018
Door Horseman Kristof

Vier Belgen kwamen aan de start van de Wereldbeker manche in Helsinki. Zij eindigden uiteindelijk met z'n vieren in de top twaalf van deze manche. Twee gingen door naar de barrage en twee eindigden net buiten de top tien na een springfout in hun basisparcours. Zo kregen Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love) en Francois Mathy Jr. (Uno de la Roque) vier strafpunten en eindigden zij op een elfde en twaalfde plaats.

Snel, sneller, snelst

Tien ruiters gingen tijdens de barrage de strijd om de overwinning aan. Steve Guerdat nam met de 11-jarige BWP merrie Hannah (v. Dulf van den Bisschop) al snel de leiding in een tijd van 40:10 seconden. Christophe Vanderhasselt deed even later met zijn 10-jarige BWP merrie Identity Vitseroel (v. Air Jordan Z) nog een aardige poging, maar met een tijd van 40:46 seconden kwamen zij net iets te kort. Zij zouden uiteindelijk op een vijfde en zevende plaats eindigen.

Philipp Weishaupt toonde meteen dat het wel sneller kon door met de 11-jarige Asathir (v. Diamant de Semilly) een nieuwe te kloppen tijd van 39:86 seconden neer te zetten. Dat het sneller kon dat had regerend Europees en vice-Olympisch kampioen Peder Fredricson ook gezien. Met de 10-jarige Hansson WI (v. Hip Hop) snelde hij naar de laatste Longines oxer en ging hij door de finish in een tijd van 39:51 seconden. Met nog twee combinaties te gaan stonden zij op de eerste en tweede plaats.

Maar als voorlaatste starter was het Gudrun Patteet die met Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso) de winnende tijd van 39:30 wist neer te zetten. Enkel de laatste starter Hans Dieter Dreher kwam met de 17-jarige Embassy II (v. Escudo I) nog in de buurt, maar met zijn 39:47 seconden moest hij vrede nemen met de tweede plaats.

Klik hier voor de uitslag.