Gudrun Patteet en Sea Coast Pebbles Z winnen de Grote Prijs in La Coruna

Jumping
08 dec 2018
Door Horseman Kristof

Morgenavond gaat in het Spaanse La Coruna alle aandacht naar de Wereldbeker. Maar vanavond stond er de 1m60 hoge Grote Prijs op het programma.

Net als vorig jaar wisten onze landgenoten er ook nu weer sterk te presteren. Vorig jaar werden Jos Verlooy (Igor) en Zoe Conter (Irenice Horta) derde en vierde in de Grand Prix van La Coruna. Maar dit keer deden de Belgische springruiters het nog beter!

Zo won Gudrun Patteet deze Grand Prix met haar 12-jarige Zangersheide ruin Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso). Enkele weken geleden won het duo ook al de Wereldbeker in Helsinki.

Regerend Belgisch kampioen Dominique Hendrickx mocht in de barrage de spits afbijten met zijn 8-jarige BWP ruin Kannabis van de Bucxtale (v. Contact van de Heffinck). Zij stonden even aan de leiding, tot Patteet ruim twee seconden sneller de finish haalde en de kampioenen combinatie zo naar een tweede plaats verwees.

Op het podium kregen zij het gezelschap van de Spanjaard Gerardo Menendez Mieres en Costello DC (v. Cassino). De top vijf werd vervolledigd met Olivier Robert (Eros) en Michael G Duffy (Chappo Chey).

Jos Verlooy mocht als laatste starter in de barrage nog een poging ondernemen om er een volledig Belgisch podium van te maken, maar met Oaks Redwood eindigde hij uiteindelijk op de tiende plaats.

Klik hier voor de uitslag.