Grote namen openen seizoen bij Tops International Arena

Jumping
04 mei 2017
Door Horseman Kristof

Het tweede seizoen bij Tops International Arena gaat op maandag 8 mei van start met het eerste evenement. Drie dagen lang (8-10 mei) worden er wedstrijden voor vijf-, zes- en zevenjarige paarden verreden en in de CSI1* en CSI2* kunnen gevestigde en nieuwe namen rijden in een small, medium en big tour. Vorig jaar won de Italiaan Piergiorgio Bucci met Cuarta de 2* Grand Prix, zijn landgenoot Emanuele Gaudiano was zeer succesvol en won maar liefst vier rubrieken.

De eerste week zal Tops International Arena weer grote namen mogen verwelkomen zoals de huidige nummer 8 van de wereld, de Brit Scott Brash. De 31-jarige ruiter won in 2012 een gouden Olympische medaille met het Britse team en is zeer succesvol Longines Global Champions Tour. Scott komt graag naar Valkenswaard: “De faciliteiten zijn geweldig, alles is tot in de puntjes verzorgd en geregeld en de hele opzet is erg paardvriendelijk. Het is ongelofelijk wat hier in korte tijd is gebouwd.”

Voor Nederland komen onder meer Eric Sr, Eric Jr en Maikel van der Vleuten, Gerco Schröder, Kevin Jochems en Harrie Smolders aan de start. Maikel is enthousiast over de evenementen bij Tops International Arena: “Het concept om wedstrijden te organiseren van maandag t/m woensdag is een echt goed concept. Ruiters krijgen zo ook de kans om hun jonge paarden de nodige ervaring op te laten doen tijdens het drukke wedstrijdseizoen.”

België wordt sterk vertegenwoordigd door de broers Nicola en Olivier Philippaerts en Jos Verlooy. De Italianen Piergiorgio Bucci,  Alberto Zorzi en Emanuele Gaudiano reizen ook af naar Valkenswaard. Voor Ierland komen de populaire Bertram Allen en Kenny Darragh aan de start en uit Duitsland verschijnt Marcus Ehning in de piste, de Amerikaanse Jessica Springsteen, die vorig jaar de Grand Prix van het tweede event won, zullen zeker voor concurrentie zorgen.

Elk evenement biedt naast mooie sport ook onderhoudend entertainment. Het imposante complex heeft tevens een winkelgebied en biedt tal van mogelijkheden voor iedereen om gezellig wat te eten en drinken. 

Bron: 
Persbericht Tops International Arena