Groentenjumping: een mix van topsport en ambiance

Jumping
16 apr 2019
Door Horseman Kristof

Het laatste weekend van maart begon Groentenjumping met een nationale wedstrijd voor de ponyruiters en jeugdruiters, in het kader van de Gouden Laars. Tijdens de examens, en nochtans, beide dagen waren volzet.

Het eerste weekend van april, tevens het 2e Groentenjumping-weekend hetzelfde scenario voor de regionale ruiters.  De 3 wedstrijddagen kreeg telkens het maximaal aantal deelnemers aan de start.

Vorig weekend kwamen 530 combinaties naar de Drédag van de VLP. Een laagdrempelig initiatief waarbij de kinderen kennis konden maken met 9 disciplines in de paardensport: jumping, dressuur, eventing, voltige, mennen pony games, trec, endurance en horseball.

Top of the bill is natuurlijk de Groentenjumping die traditioneel tijdens het Paasweekend op de kalender staat. Voor deze nationale springwedstrijd die deel uitmaakt van de Gold League komen de grote kanonnen in piste. Topsport dus van het hoogste niveau! En alweer komen het maximum aantal deelnemers aan de start van 19 tot en met 22 april. De ruiters willen graag komen naar de wedstrijd te Sint Katelijne Waver, dat is duidelijk! Ook het publiek kan vast genieten van een boeiende wedstrijd.

Er wordt natuurlijk uitgekeken naar de eigen jeugdruiters Thibeau Spits en Jeroen De Winter die de laatste weken in bijzonder goede doen zijn en het de topruiters best moeilijk kunnen maken. Zowat elke Belgische ruiter die niet aan de andere kant van de aardbol aan het werk is, neemt deel aan de Groentenjumping.

Zelfs streekruiter Niels Bruynseels, die zondag terugkomt van de Global Champions Tour wedstrijd te Miami zal er bij zijn op maandag voor de Grote Prijs.

Tijdens het hele weekend kan je terecht in de ruime feesttent voor allerhande dranken, lekkere maaltijden en een gezellige “après-jumping” fuif.

Natuurlijk is de inkom en de parking gratis!

Programma

  • Vrijdag 19, Zaterdag 20 en Maandag 22 april :

Gold League : proeven van 1m20 tot 1m45

  • Zondag 21 april :
    • LRV ponywedstrijden
Bron: 
Persbericht Edith De Reys - Groentenjumping