Gregory Wathelet rekent op Eldorado van het Vijverhof in de finale

Jumping
09 dec 2017
Door Horseman Kristof

Om 20u30 wordt vanavond de "Rolex IJRC Top 10 Final" verreden in Geneve.
De geselecteerde ruiters waren al enkele weken bekend, nu weten we ook met welke paarden zij daarin aan de start zullen komen.

Onze landgenoot Gregory Wathelet zal beroep doen op de BWP ambassadeur Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve). Met Hannah (v. Dulf van den Bisschop - Steve Guerdat) en Ensor de Litrange LXII (v. Nabab de Reve - Lorenzo de Luca) zien we in totaal drie BWP'ers terug in de finale. Hannah en Guerdat wonnen eerder dit jaar al de CSIO GP van Lummen en de Wereldbeker van Stuttgart.

Harrie Smolders doet beroep op zijn Zangersheide hengst Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) waarmee hij vice-Europees kampioen werd dit seizoen. Zijn landgenoot Maikel van der Vleuten kiest voor de KWPN hengst VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel), die aan een sterk najaar bezig is. Van der Vleuten won gisterenavond nog het hoofdnummer op de Wereldbeker wedstrijd van La Coruna. Vandaag komt hij in Spanje niet aan de start, maar is hij overgevlogen naar Geneve om deze finale te rijden.  

De volledige startijst is via deze link te raadplegen.