Gregory Wathelet is ook in Genève de beste

Jumping
07 dec 2018
Door Horseman Kristof

Vanavond gaat alle aandacht op CHI de Genève naar de Rolex Top 10 Final waar Niels Bruynseels aan de start komt. Vooraf was er nog een 1m50 rubriek waarin we een Belgische winnaar kregen.

Voor de tweede vrijdag op rij was het Gregory Wathelet die wist te winnen. Na winst vorige week vrijdag in Parijs met Iron Man vd Padenborre, won Wathelet nu in Genève met één van zijn andere paarden. Met de 9-jarige Zangersheide ruin Spike vd Withoeve (v. Sting vd Withoeve) won Wathelet deze proef in een tijd van 29:88 seconden. Voor Wathelet is het zijn eerste overwinning met Spike sinds hij hem afgelopen zomer onder het zadel kreeg. Voordien zagen we de Fransman Guillaume Foutrier met hem aan het werk.

De Ier Mark McAuley volgde in 30:29 seconden op de tweede plaats met Miebello (v. Flyinge Quite Easy). Martin Fuchs en Jelle Limbourg zijn voormalige sBs merrie Dubai du Bois Pinchet (v. Kashmir van Schuttershof) werden derde in 30:86 seconden. Edwin Smits (Dandiego B Z) en Nadja Peter Steiner (Celeste 26) vervolledigden de top vijf.  

Pieter Devos klasseerde zich op de twaalfde plaats met Jade vd Bisschop. Voor Nicola Philippaerts en Edita was er een vijftiende plek.

Klik hier voor de uitslag.