Grand Slam VDL nakomelingen domineren vrijspringen JV-Horses

Fokkerij
14 mrt 2018
Door Horseman Kristof

Volgende week vrijdag is er bij JV Horses in Wuustwezel de jaarlijkse hengstenshow. De voorbije maanden organiseerde Jan Vermeiren ook oefenavonden vrijspringen met aansluitend een finale.

De reeks voor 3-jarigen werd gewonnen door Petit Slam JW (v. Grand Slam VDL) van Gerd Wauters. Hij komt uit een sterke moederlijn met ondermeer Favorite van de Kapel. Zij is de moeder van Indra van de Oude Heihoef die als 5-jarige Belgisch kampioen werd en nu op 1m60 niveau actief is met Shane Sweetnam. Ook Tom Dhaeyere zijn huidige GP-paard James vd Oude Heihoef is een zoon van Favorite.

Prioritta van 't Nief Geel (v. VDL Zirocco Blue) van Julian Wuyts werd tweede voor Penelope Castanoo (v. Grand Slam VDL) van opnieuw Gerd Wauters. Penelope komt uit de stam van Oleander van de Herkkant en Enzo van de Herkkant.

Bij de 2-jarigen won Ben Kenis met Quad vd Hoenderheide (v. Mont Blanc C). Qadance vd Smidshoeve (v. Kannan) van JV Horses behaalde een tweede plaats. In de moederstam van Qadance zien we de voor BWP goedgekeurde hengsten Excenel V en Naxcel V terug. Op de derde plaats zagen we Quality Time van het Heieinde (v. Elvis ter Putte) van Hans Brosens en Silvie Leemans.