Goud en brons voor De Kempenhoeve bij de dressuurveulens

Fokkerij
09 sep 2019
Door Horseman Kristof

Sportstal Vanderhasselt in Ternat vormde afgelopen zaterdag het decor voor het nationaal kampioenschap BWP Eliteveulens!

Naast de reeksen voor springveulens kwamen ook de dressuurveulens aan bod. Het kampioenschap voor dressuurveulens werd gesponsord door De Kempenhoeve.

Bij de mannelijke dressuurveulens ging De Kempenhoeve van fokker Marc Dries aan de haal met de titel van kampioen. Hij leverde met Titalis van de Kempenhoeve (Vitalis x Stedinger) de kampioen in deze reeks. Tyrel van de Guldennagel (Pegasus vd Guldennagel x Canabis Z) van fokker Stijn Thijs werd vice-kampioen. Het brons ging naar Talentino VD (Just Wimphof x Fidertanz) van Stephan Van Dun.

Klik hier voor de uitslag.

Ta Vita der Steenakker (For Ferrero VDB x Lord Sinclair I) van fokker Lambert Cuppens won bij de vrouwelijke dressuurveulens het kampioenschap. Voor T-Vitaniro van 't Westhof (Vitalis x De Niro) van Comm. V.Boncor 't Westhof was er een tweede plaats. De derde plaats ging naar Topgirl van de Kempenhoeve (Fuerst Toto x Quarterback) van BVBA De Kempenhoeve.

Klik hier voor de uitslag.