Glenn Geerts mag zich opmaken voor de Wereldbeker finale

Overige sport
23 jan 2018
Door Horseman Kristof

Na een zeer spannende World Cup manche in Leipzig vorig weekend zijn de menners gekend die zich kwalificeerden voor de finale tijdens de Internationale jumping van Bordeaux.

Boyd Exell domineert de kwalificaties met overwinningen in Stockholm, Stuttgart en Genève. Geen verrassing dat de viervoudige winnaar van de World Cup finale, winnaar van de twee laatste Wereldkampioenschappen en de twee laatste World Equestrian Games ook dit jaar de te kloppen man is. De Australiër zal er alles aan doen om zijn vijfde zege in de World Cup finale binnen te halen.

Jérôme Voutaz, is na zijn overwinning in Leipzig zeker geen onbekende meer. De Zwitser staat trouwens met zijn vier Franche Montagne merries op de tweede plaats van het algemeen klassement dit jaar.

De Europees kampioen en winnaar van de vorige World Cup finale in Bordeaux in 2016, Ijsbrand Chardon, zal zoals gewoonlijk tot het uiterste gaan om zijn titel te behouden. Na zijn overwinning op het CAI-W in Londen, staat hij op een derde plaats na de kwalificaties. Nieuw dit jaar is dat ook zijn zoon Bram erbij zal zijn, hij staat vijfde na een overwinning in de World Cup manche in Mechelen.

Nederland kan rekenen op een derde deelnemer, en niet van de minste, namelijk Koos de Ronde, vierde dankzij een overwinning in Budapest. In 2013 won hij trouwens de World Cup finale in Bordeaux.

België spreekt ook een woordje mee in de finale met Glenn Geerts. Deze getalenteerde menner, die borns pakte met het Belgisch team op het Europees kampioenschap in Göteborg in 2017, werd tweede in Londen en Leipzig en heeft met deze uitstekende prestaties een ticket voor de finale in Bordeaux op zak.

Benjamin Aillaud krijgt de Wild Card van het organiserende land. Hij is momenteel de beste Franse menner en werd vorig jaar zevende op het Europees kampioenschap in Göteborg. Voor eigen publiek zal hij ongetwijfeld voor een mooie prestatie zorgen.

De beste menners ter wereld zijn op de afspraak op de Jumping International de Bordeaux voor een spannende World Cup finale. Mooie sport in het vooruitzicht op zaterdag 3 en zondag 4 februari in het Parc des Expositions van Bordeaux.

Bron: 
KBRSF