Gilles Thomas wint de Grote Prijs tijdens het slotweekend van de Groentenjumping

Jumping
24 apr 2018
Door Horseman Kristof

Vier weekends lang vormde Stal Ceulemans in Sint-Katelijne-Waver het decor voor de regionale en nationale Groentenjumping. Tijdens het slotweekend stond alles er in het teken van de nationale springjeugd.

Op zondag won Stal Nieuwenhof ruiter Gilles Thomas er de Grote Prijs van de Gouden Laars. Na de 1m40 hoge basisomloop wisten twaalf combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Daarin was Thomas de beste met Caretina. Mathias Hazebroek en Jurre werden tweede voor Xavier Peeters en Let it Be 111 Z. Thuisruiter Thibeau Spits eindigde op de vierde plaats met Juragold Bormes. Voor Femke De Graaf en Joker van de la Rosteehoeve was er een vijfde plaats.

Matthias Hens op één en twee

Stal Ceulemans ruiter Matthias Hens domineerde de 1m30 reeks. Hij won deze met Javanna van de Torredreef en werd tweede met Jinte. Anne De Doncker klasseerde zich op de derde plaats met Hitoya LCS. Evelyne Putters en Freestyle van de Withoeve schreven de 1m20 reeks op hun naam. Anouk De Proft was dan weer de beste in de 1m10 reeks met Hedurige.

Klik hier voor de uitslagen.