Gilles Nuytens en Doron Kuipers winnen bij De Zilveren Spoor

Jumping
17 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In de Zilveren Spoor in Moorsele werden de afgelopen twee dagen al enkele proeven van de Kleine Cup gesprongen. Vanavond staat er nog de kleine Grote Prijs op het programma. Eergisteren en gisteren werden de selecties voor deze proef over een hoogte van 1.30m gereden.

In de 1.30m proef tegen de klok gisteren ging de winst naar Gilles Nuytens. Met Mama Mia Picobello Z bleef de Westvlaamse ruiter foutloos in een tijd van 25.35 seconden. Ze waren zo net iets sneller dan Koen Vereecke en Igor. Zij finishten na 25.96 seconden. Op plaats drie zagen we de Nederlandse ruiter Doron Kuipers met Daegen Lalan. Zij kwamen door de chrono na 27.84 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Koen Vereecke. Hij werd vierde met Ugo Mancias en vijfde met Copiapo Z. Zij finishten in respectievelijk 27.94 seconden en 27.98 seconden.

Op donderdag was de zege in deze 1.30m proef voor de Nederlander Doron Kuipers. Met Daegan Lalan kwam hij zonder fouten door het parcours in een tijd van 57.89 seconden. De Franse Benjamin Le Comte werd tweede met Everest du Pachis. Voor hun was er een nulrit in 59.84 seconden. De derde plaats ging opnieuw naar Doron Kuipers, ditmaal met Gucci. Zij finishten na 61.00 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Nadège Taveirne met Honneur DS en Cedric Broekaert met Jeunesse. Voor hun beiden noteerden we telkens een nulrit en dit in respectievelijk 61.23 seconden en 61.49 seconden.

In de 1.20m proef op donderdag was er dan weer winst voor Stephanie Demuynck en Das. Zij finishten zonder fouten te maken in 58.53 seconden. Zo bleven ze voor op de Franse ruiter Guillaume Marcotte en Upset des Katvents. Voor hun was er een nulrit in 61.59 seconden. Johan Demolder en Dieter maakten de top drie compleet. Zij kwamen door de chrono na 62.33 seconden.

Gisteren was de zege in deze proef voor Paris Vandousselaere met Caramel van de Wijngaardhoeve. Voor hun was er een foutloze tweede fase in 26.93 seconden. Thomas Thometschek werd tweede met K - Junior William. Zij snelden door het parcours zonder fouten te maken in 29.16 seconden. Doron Kuipers behaalde nogmaals een derde plaats. Dit deed hij met Freestyle in 30.12 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.