Gilles Dunon wint de Youngster Tour in Bonheiden

Jumping
11 sep 2019
Door Horseman Kristof

In Bonheiden is de vijf dagen durende internationale competitie deze voormiddag van start gegaan met proeven voor jonge paarden!

De openingsrubriek was voorbehouden voor 5-jarige springpaarden. Daarin ging de overwinning naar voormalig Belgisch kampioen Gilles Dunon en de Zangersheide merrie Daiquiri Z (v. Der Senaat 111). Zij verwezen Caroline de Laet en de BWP merrie Ola Kala de Regor (v. Darco) naar de tweede plaats. De Laet werd ook nog vijfde met Etna du Chateau (v. Quaprice Boimargot). Plaatsen drie en vier gingen naar Evelyn Vergauwen met Jonkheer Carthago K (v. Mylord Carthago) en de Verdi dochter Jadella.

Bij de 6-jarigen ging de winst naar Carlotta L (v. Diarado) en Aggelos Touloupis uit Griekenland. De sBs ruin Harthago van het Bellehof (v. Ugano Sitte) werd tweede met Sofia Westborg. Beste Belg was Roy Hanlon op de derde plaats met Easy Top van de Kromsteeg Z (v. Emerald). De top vijf werd vervolledigd met Gilles Dunon (Cava Felinae Z, v. Centurio 22) en Bart Anthonissen (Dreamcatcher Z, v. Diamant de Semilly).

Klik hier voor de uitslagen.