Frühling van d'Avrije en Fedor van het Cabernhol op het podium in Grote Prijs Calgary

Jumping
18 jun 2018
Door Maxine Van Molecot

In Calgary Canada werd gisteren bij Spruce Meadows de CSI5* Continental Grote Prijs over een hoogte van 1.60m gesprongen. Zeven combinaties wisten foutloos door het parcours van Jorge Guilherme te komen en zich te kwalficeren voor de barrage. Onder hun zagen we ook enkele Belgische paarden terug.

Eric Lamaze lijkt wel de te kloppen man in Calgary. Dit weekend won hij al verschillende proeven en ook in deze GP was hij onverslaanbaar. Met de vijftienjarige merrie Fine Lady 5 (v. Foryth FRH) snelde de Canadees voor zijn thuispubliek door de barrage in een tijd van 43.22 seconden. Zo was hij net sneller dan de Amerikaanse Lucy Deslauriers en de BWP ruin Hester (ex Frühling van d'Avrije). De amazone en de Wandor vd Mispelaere zoon finsihten na 43.66 seconden. De derde plaats werd ingenomen door de Australiër Scott Keach (foto) en de Olympische BWP'er Fedor van het Cabernhol (v. Kashmir van Schuttershof). Voor hun was er een nulrit in 45.240 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Jordan Coyle met Eristov (v. Cicero Z van Paemel) en Brian Cournane met Dino (v. Vingino). Zij kwamen door de finish na respectievelijk 45.96 seconden en 47.31 seconden.

Richie Moloney eindigde nog op de zevende plaats met de BWP ruin Freestyle de Muze (v. Lord Z). Zij kregen in de barrage acht strafpunten in een tijd van 48.75 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.