François Mathy Jr en Dominique Hendrickx naar top vijf plaatsen in Oliva

Jumping
16 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Spaanse Oliva is ondertussen de vierde week van de Mediterranean Equestrian Tour goed bezig. Onze landgenoten wisten er de afgelopen weken al heel wat overwinningen en ereplaatsen te behalen. Vandaag is dat niet anders. In de 1.40m proef tegen de klok wisten twee landgenoten zich in de top vijf te plaatsen.

Winst was er voor de Franse amazone Valentine Belooussoff. Zij reed de tienjarige ruin Unzip d'Ick (v. Diamant de Semilly) foutloos rond in een tijd van 70.23 seconden. De Brit Steven Franks nam de tweede plaats voor zijn rekening met de zwarte ruin Abdul Aziz (v. Diamant de Semilly). Zij kwamen door de finish na 71.15 seconden. Onze landgenoot François Mathy Jr maakte de top drie compleet met de tienjarige hengst Mr Magoo (v. Chacco-Blue). Voor hun was er een foutloze rit in 74.39 seconden. Vorige week wisten zij ook al vierde te worden in een 1.30m proef in Oliva.

De top vijf werd vervolledigd door de in ons land gebaseerde Japanner Hirao Satoshi met Dabresse (v. Dollar de la Pierre) en onze landgenoot Dominique Hendrickx met de achtjarige Dimcanto Della Loggia (v. Canturano). Zij finishten in respectievelijk 75.79 seconden en 76.50 seconden.

Alexander Housen wist zich ook nog te plaatsen met de Zangersheide merrie Lorelei van het Waterschoot Z (v. Lord Z). Zij behaalden een elfde plaats na een foutoze rit in 84.22 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.