Flinstone van 't Eigenlo debuteert met nieuwe amazone in Wellington

Transfer
18 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Amerikaanse Wellington zien we deze week heel wat nieuwe combinaties aan het werk. Zo zullen we vandaag de BWP'er Flinstone van 't Eigenlo (v. For Pleasure) ook aan het werk zien met zijn nieuwe amazone Megan Mcdermott.

In november vorig jaar vertrok Flinstone van 't Eigenlo naar Amerika. Daar maakte hij kennis met zijn nieuwe eigenares en amazone Megan Mcdermott. De 23-jarige Amerikaanse en de 13-jarige ruin zullen vandaag hun internationaal debuut maken in de 1.35m proef op de CSI2* van de WEF.

Flinstone van 't Eigenlo was in eigendom van Dany Van Lombergen en Peter Postelmans voor hij verkocht werd. Peter Postelmans reed de vos zelf aan het begin van zijn internationale carrière, waarna Stefan Corten de teugels overnam. Eind 2015 en begin 2016 was een succesvolle periode voor Corten en de For Pleasure zoon. Ze wonnen toen de CSI2* Grote Prijzen van Verona, van Lier en van Opglabbeek. In augustus 2016 was het laatste optreden van Corten en Flinstone. Ze werden toen tiende in de CSI2* GP van Zandhoven.

Hierna was het Karel Cox die in het zadel van de BWP'er kroop. Hij bracht Flinstone van 't Eigenlo uit tot op vijfsterren niveau. Samen werden ze derde in de CSI2* GP van Mijas, een week later vierde in de CSI3* GP van Mijas en nog iets later zesde in de CSI3* GP van Vejer De La Frontera.

Thibaut Huyvaert was de laatste die de vosse ruin op internationaal niveau uitbracht in Lier voor hij vertrok naar Amerika.