Filip Lacus vooraan in CSI2* Grote Prijs Roeser

Jumping
17 jun 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Luxemburgse Roeser werd deze namiddag de Grote Prijs van de internationale tweesterren wedstrijd. Dertig combinaties verschenen aan de start in deze 1.45m hoge GP. Acht duo's mochten terugkomen voor de tweede ronde.

Onze landgenoot Filip Lacus liet van zich horen met de Zangersheide ruin Cornetto Z (v. Corland). Zij bleven tijdens de eerste ronde foutloos en in de tweede ronde kreeg het duo vier strafpunten aangerekend in een tijd van 44.64 seconden. Dat leverde hun een vijfde plaats op.

De overwinning ging naar Duitsland en Steffen Hauter met de vosse ruin Erik Der Rote (v. Quantum). Zij reden twee foutloze rondes en dat in een tijd van 44.13 seconden. De Nederlander Marc Beckers volgde op de tweede plaats met de Numero Uno zoon Da Vinci. Voor hun was er een nulrit in 47.99 seconden. De Russische Maria Simakhodskaya maakte het podium compleet met de dertienjarige ruin Quinto (v. Quidam's Rubin). Zij wisten eveneens dubbel foutloos te blijven en dat in 49.76 seconden.

Victor Bettendorf nam de vierde plaats voor zijn rekening met de twaalfjarige schimmel Sorbier Blanc (v. Jericho Pierreville). In de eerste ronde noteerden we vier strafpunten voor de Luxemburgse ruiter en in de tweede ronde bleef hij foutloos in 40.86 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.