Fabienne Daigneux neemt afscheid van haar toppaard

Transfer
10 jul 2017
Door Horseman Kristof

Het gerucht hing al enkele weken in de lucht, maar vandaag heeft de Waalse amazone Fabienne Daigneux het dan toch bekend gemaakt. Haar toppaard, de 12-jarige sBs merrie Venue D'Fee des Hazales (v. President), is verkocht aan de Amerikaanse amazone Eve Jobs.

Vorig jaar haalde de altijd goedlachse Daigneux nog het podium op het Belgisch kampioenschap met de President dochter door derde te worden. De voorbije jaren waren zij ook vaak opgenomen binnen de Belgische equipe voor een CSIO. Zo wonnen zij eind mei nog de landenwedstrijd van Lissabon. 

Hun laatste wedstrijd was precies één maand geleden op de vijf sterren CSIO van Sopot waar zij een zevende plaats behaalden.

Daigneux heeft met de 10-jarige Baby Fee Des Hazalles (v. President) en Clever Fee Des Hazalles (v. Darco) nog de volle zus en halfbroer van Venue op stal staan. Met haar moeder Reine Fee Des Hazalles was Daigneux in het verleden ook actief op het hoogste niveau. Venue zelf heeft in de sport ook al een dochter lopen met Delta Fee des Hazalles (v. Exploit de Roulard).