Euro Horse koopt embryo van Chacco Blue uit moeder van Don VHP Z tijdens Z-Auction

Fokkerij
21 nov 2018
Door Horseman Kristof

Tot 22u35 duurde de bloedstollende finale van de Zangersheide Online Auction, een veiling die in haar finale de absolute records brak op gebied van online veilingen. Het feit dat alle embryo’s door Zangersheide verzekerd werden tot 30 dagen na de geboorte van het veulen was zeker een extra voordeel voor de internationale kopers.

Voor € 60.500 werd het embryo van Chacco Blue uit de moeder van Don VHP Z verkocht naar een zeer tevreden Axel Verlooy die als eigenaar van Don VHP Z de waarde van dit paard zeer goed kan inschatten. Chacco Blue lag vanavond erg goed in de markt want ook het embryo uit Goya, de volle zus van George Z, werd verkocht voor € 25.500.

Groot geld werd niet alleen voor embryo’s betaald, ook de zorgvuldig geselecteerde fokmerries werden door het Zangersheide veilinghuis voor astronomische bedragen verkocht. Een bewijs dat de Belgische fokkerij hoogtij viert en een motivatie voor alle fokkers van springpaarden! Taltina Z, dochter van Taloubet Z uit de kloon van de ‘merrie van de eeuw’ Ratina Z vertrekt voor € 60.500 naar de gepassioneerde fokkers achter de onderneming www.eqscience.com net zoals Gracieuse van het Poeleind (de halzus van Couscous van Orti) voor € 22.000 en Amethist (Argentinus) voor € 22.500.

De absolute klapper van de veiling was de 18-jarige merrie Quasibelle du Seigneur! De moeder van onder andere Oak Grove’s Heartfelt en Arac du Seigneur werd samen met 4 ingevrozen embryo's van Chacco Blue, Hearbreaker, Comme il Faut en Baloubet du Rouet voor € 150.000 verkocht aan Belgische investeerders.

Bron: 
Zangersheide