Endurance wedstrijd op de WEG stopgezet

Overige sport
13 sep 2018
Door Horseman Kristof

De endurance wedstrijd bij de FEI World Equestrian Games heeft een bizar verloop gekregen. Nadat er eerst van alles mis ging bij de start, moest aan het einde van de middag het besluit genomen worden de strijd te staken.

Bij de start van de 160 kilometer van het WK ging het helemaal mis. Zo mis dat na emotioneel en verhit beraad werd besloten om de wedstrijd te herstarten.

Enkele uren later brak de hemel boven Tryon open. De toch al zware bodem werd daardoor nog zwaarder en samen de hoog oplopende temperaturen werden de omstandigheden daardoor onverantwoord voor de paarden.

Welzijn

In het licht van paardenwelzijn en veiligheid was het enige juiste besluit om de wedstrijd te stoppen. Het besluit om de wedstrijd te staken was geheel in overeenstemming met het FEI-reglement en een unanieme beslissing van de voorzitter van de Ground Jury, de technisch afgevaardigde en voorzitter van de veterinaire commissie, laat de FEI weten. 

Na alle gebeurtenissen van vandaag heeft de FEI een grondig en onafhankelijk onderzoek laten instellen door de ter plaatse aanwezige ECIU (Equestrian Community Integrity Unit).

Bron: 
Persbericht KNHS