Emerald is nu ook goedgekeurd bij het Holsteiner Verband

Fokkerij
09 feb 2018
Door Horseman Kristof

De 14-jarige Olympische BWP hengst Emerald van 't Ruytershof (v. Diamant de Semilly) is nu ook in Duitsland goedgekeurd voor de dekdienst. De vosse hengst ontving vandaag zijn dekbrevet bij het Holsteiner Verband.

Het fokproduct van Bert Van Den Branden werd vorig jaar door BWP gehuldigd als ambassadeur. Hij is niet alleen in Duitsland en Belgie (BWP) goedgekeurd, ook in Frankrijk (Selle Francais) en Nederland (KWPN) heeft hij de goedkeuring als dekhengst.

Met Harrie Smolders in het zadel won hij afgelopen weekend nog de vijf sterren Grote Prijs van Bordeaux. Het duo haalde in Rio de finale van de Olympische Spelen en in 2016 was er ook al een zilveren medaille in de Wereldbeker finale. Smolders won mede dankzij Emerald vorig jaar zowel de Global Champions Tour als de Global Champions League. Denk maar terug aan hun Grand Prix overwinning in het Franse Chantilly.

Niet alleen in de sport is Emerald één van de beste, ook zijn nakomelingen laten steeds meer van zich horen. Zo werd zijn zoon Igor vorig jaar vice-Belgisch kampioen met Jos Verlooy.