Eerste finalisten BK jonge paarden zijn bekend

Jumping
13 aug 2018
Door Horseman Kristof

Sinds vorige week donderdag staan in Gesves de kampioenschappen voor jonge springpaarden op het programma. De combinaties die twee foutloze omlopen weten af te werken plaatsen zich voor de finales. Bij de 4-jarigen kwamen er 147 combinaties aan de start en daarvan gaan er 42 door naar de finale, die dinsdagnamiddag wordt afgewerkt.

Xavier Hanneton wist zich met twee talenten te plaatsen voor de finale. Hij doet daarin beroep op de sBs merrie Ilussion de la Chapelle (Everton de Ville x Va Vite) en de BWP ruin On Fire V.V. (Popstar Lozonais x Chacco Blue). De moeder van deze On Fire, Kerby V.V. won als 4-jarige ook al het BK met Evelyne Van Vreckom.

Daarnaast zien we ook Dave Vermandel met twee paarden in de finale. Hij rekent op de BWP hengst Otello (Joop x Amor de la Kavalerie) en de BWP ruin Oquillano vh Maarlo (Quint vh Maarlo Z x Chellano Z). Jelle Geysen speelt ook twee troeven uit in de finale met de Zangersheide ruin Incredible JVH Z (Indoktro K van 't Kattenheye x President) en de BWP ruin Oxford G (Thunder van de Zuuthoeve x Little Joe).

Van de hengsten die begin dit jaar kampioen werden in de Pavo hengstencompetitie wisten er eveneens enkele zich te plaatsen voor de finale. Naast Otello zijn dit ook Opium vd Middelstede, Cilanto Xc Z en Opium Jw vd Moerhoeve. 

Klik hier voor de lijst met finalisten.