Edward Gal maakt enorme sprong voorwaarts op wereldranglijst dressuur

Dressuur
05 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

Een nieuwe maand betekent ook telkens een nieuwe wereldranglijst. In de dressuur verandert er deze maand niet zo heel veel. Zo blijft de volledige top negen exact hetzelfde en wisselen nummer tien en elf van plaats.

Zo blijft de Duitse Isabell Werth op de eerste plaats staan met haar trouwe partner Weihegold OLD (v. Don Schufro). Haar landgenoot Sönke Rothenberger blijft tweede met Cosmo 59 (v. Van Gogh). Werth staat ook nog steeds op de derde plaats met Emilio 107 (v. Ehrenpreis).

Jessica Von Bredow-Werndl maakte haar comeback in de top tien met Unee BB (v. Gribaldi) en wisselt zo van plaats met Therese Nilshagen en Dante Weltino OLD (v. Danone 4). Zij staan nu zo op de respectievelijk tiende en elfde plaats.

Edward Gal maakt na zijn succesvol optreden in Amsterdam met een vierde en tweede plaats een enorme sprong voorwaarts met Glock's Zonik N.O.P. (v. Blue Hors Zack). Zij stijgen van plaats 97 naar plaats 18.

Jorinde Verwimp blijft de hoogst genoteerde Belg met Tiamo (v. Lester). Dit duo blijft net als vorige maand op de 32ste plaats staan.

Klik hier voor de volledige ranking.