Duitsers domineren Grote Prijs in Neumünster

Jumping
19 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Duitse Neumünster werd gisteren de CSI3* Grote Prijs gereden. In deze GP over een hoogte van 1.55m bleven slechts 2 combinaties foutloos van de 39 deelnemers. Duitsland en Zwitserland namen de hele top vijf voor hun rekening.

Winst was er voor de Duitser Christopher Kläsener (foto) en de negenjarige merrie Cassandra 340 (v. Clearway). Zij namen het in de barrage op tegen zijn landgenoot Harm Lahde en de SBS merrie Oak Grove's Heartfelt (v. Heartbreaker). Kläsener bleef in deze barrage foutloos in een tijd van 45.20 seconden. Voor Lahde waren er vier strafpunten in 50.71 seconden. De Zwitserse amazone Clarissa Crotta maakte de top drie compleet met de elfjarige ruin SGW Lord Poldy (v. Lord Z). Zij waren de snelste vierfouter in de basisomloop. Zij kwamen door de chrono na 57.24 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Denis Nielsen met DSP Cashmoaker (v. Calido I) en Mario Stevens met Credo 17 (v. Caretino). Zij finishten beiden met 4 strafpunten in respectievelijk 57.61 seconden en 58.53 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.