Dubbel BK-goud voor Lara de Liedekerke

Eventing
06 aug 2018
Door Horseman Kristof

In Nokere werd niet alleen de Beker van België afgewerkt, er was ook het Belgisch kampioenschap voor 6- en 7-jarige paarden.

Bij het Belgisch Kampioenschap van de 6-jarige paarden kon Lara de Liedekerke de 1ste plaats bemachtigen. Met Icona 2 eindigde ze na haar dressuurproef op de 8ste plaats met 34 strafpunten. Na een foutloze springproef en foutloze cross kon zij dit strafpuntentotaal behouden waardoor zij in het eindklassement de sterkste combinatie waren. VLP-talent Jarno Verwimp reed met Tabries naar de 2de plaats. Zijn dressuurproef was goed voor een voorlopige 4de plaats (31,5 strafpunten) maar in zijn springparcours viel er 1 balk uit de lepels. Een foutloze cross-country leverde hem uiteindelijk de zilveren medaille op. Steve Van Winkel finishte als 13de met 36,8 strafpunten na het dressuuronderdeel maar wist foutloos te blijven in de springproef en cross wat ervoor zorgde dat hij eindigde op de 3de plaats

Ook het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarige paarden werd gewonnen door Lara de Liedekerke. Na het dressuuronderdeel eindigde ze met Freya Des Concessions op de 9de plaats met 33,5 strafpunten. Een foutloze jumpingparcours en cross veranderden niets meer aan dat strafpuntentotaal en zo klom Lara omhoog naar de 1ste plaats. Zowel de 2de als 3de plaats werden in beslag genomen door VLP'ers. Het zilver was weggelegd voor Karin Donckers. Met Leipheimer van't Verahof stond ze aan de leiding na haar dressuurproef (30,3 strafpunten). Maar tijdens haar springparcours kreeg ze 4 strafpunten aangerekend en tijdens de cross lukte het haar net niet om binnen de tijd te blijven. Het podium werd vervolledigd door Wouter De Cleene en Bohannan (39,2 strafpunten).