Drukke (inter)nationale dressuurkalender in 2018

Dressuur
07 nov 2017
Door Horseman Kristof

De nationale Dressuurcommissie en de nationale Para-Equestrian commissie hebben de nationale kalender 2018 bekend gemaakt. Naast het ruime aanbod van 38 nationale dressuurwedstrijden en 15 para-equestrianwedstrijden, verspreid over het hele land, vinden we ook maar liefst 7 internationale wedstrijden terug op de kalender.

 
Je kan hiervan een korte samenvatting vinden:

Lier begint het Belgische internationaal seizoen in maart, gevolgd door Sint-Truiden dat tijdens het Paasweekend de internationale jeugd ontvangt.

In april zal de Quadrille zijn jaarlijkse internationale Para-Equestrian wedstrijd organiseren te Waregem.

Kapellen verschijnt opnieuw op internationaal niveau in juli en wordt onmiddellijk gevold door Diepenbeek, dat al voor de 3e maal een jeugdwedstrijd organiseert.
Vervolgens organiseert Waregem in september zijn tweede editie van zijn internationale wedstrijd.
Uiteraard eindigen we het jaar met dressuur tijdens Kerstjumping Mechelen.

De Belgische kampioenschappen van de leeftijdscategorieën en Para-Equestriancategoriën worden georganiseerd in Hulsterlo, behalve die van de pony’s, want de beste combinaties zullen op dat ogenblik de Belgische kleuren vertegenwoordigen tijdens het Europees Kampioenschap in Bishop Burton.

Sint-Truiden zal daarom de host worden van het BK pony’s.

De Belgische kampioenschappen voor jonge paarden zullen net als vorig jaar doorgaan te Gesves tijdens de Belgische kampioenschappen voor jonge jumping paarden. 
Voor de beker van België moeten onze ruiters zich verplaatsen naar Torhout.

Bron: 
KBRSF