Drie volle broers winnen kwalificatie Darco Cup

Jumping
19 nov 2018
Door Horseman Kristof

In het Azelhof werd afgelopen zaterdag de kwalificatie voor de Darco Cup verreden. Teams bestaande uit drie nakomelingen van dezelfde vader moesten een parcours over een hoogte van 1m10, 1m20 en 1m30 afwerken.

Deze kwalificatie werd gewonnen door de nakomelingen van Edjaz van 't Merelsnest. Uniek aan deze uitslag was dat deze drie paarden niet alleen dezelfde vader hadden, maar ook nog eens dezelfde moeder met Ulderina van de Bosspar. Daarnaast waren deze drie paarden ook nog eens in hetzelfde jaar (2012) geboren. Het team bestond uit André De Bolle (Monaco van de Bosspar), Jan Lamberts (Montero van de Bosspar) en Jellie Limbourg (Moreno van de Bosspar). Fokker en eigenaar van deze paarden zijn Andre en Sara De Bolle. Ulderina van de Bosspar won met Andre in het zadel verschillende keren de klasse Zwaar binnen LRV.

 

 

De tweede plaats was voor het team van Nabab de Reve. Met Loni van Bastelaer (Dilana van 't Eiland), Charlotte Van Ingelgem (Gytta van Hof Ter Naillen) en Stef Robberecht (Duro van Hof Ter Nailen). Gytta en Duro komen eveneens uit dezelfde moeder.

De Diamant Stars met Diamant de Semilly als vader behaalden een derde plaats. Dagmar Veldeman (Nouryta de Rigo) zat in dit team samen met Sharon Scheppers (Impressive) en Thomas Leemans (Kigali van het Lambroeck).

Klik hier voor de volledige uitslag.