Desperados FRH weer in de wedstrijdring met Kristina Bröring-Sprehe

Dressuur
14 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

De Duitse amazone Kristina Bröring-Sprehe zal in Dortmund haar comeback maken met haar toppaard Desperados FRH (v. De Niro). Daar zal het duo te zien zijn van 22 tot 25 maart

Hun laatste optreden samen was in november 2016 op de Wereldbekerwedstrijd in Stuttgart. De Duitse en haar zwarte hengst behaalden toen twee keer een tweede plaats met scores van 79.140% in de Grand Prix en 86.306% in de kür op muziek. Dat jaar reisde de Bröring-Sprehe met Desperados ook naar Rio de Janeiro om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Een score van 87.142% in de Kür leverde hun toen een bronzen medaille op. Het duo nam eerder ook deel aan het Europees Kampioenschap in Aken en de Wereldruiterspelen in Caen waar ze respectievelijk individueel zilver en brons behaalden. In 2013 werden ze vijfde op het EK in Herning.

De intussen zeventienjarige hengst kreeg na de Wereldbekerwedstrijd in Stuttgart een pauze en in het voorjaar van 2017 werd hij slechts licht getraind wegens dekverplichtingen. Toen de Duitse amazone hem wou voorbereiden op het outdoorseizoen raakte Desperados geblesseerd en een lange revalidatie volgde. Nu is de De Niro zoon weer helemaal genezen en klaar om weer in de ring te verschijnen.

Bron: 
Dressursport Deutschland