Derde kampioenentitel voor Jeroen De Winter is een feit

Jumping
17 mrt 2018
Door Horseman Kristof

Net voorbij middernacht werd bij Stal Hulsterlo in Meerdonk de finale van de Pavo hengstencompetitie afgesloten met de reeks voor 7-jarigen. Vijf van de elf combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage. Als laatste starter leek Jeroen De Winter naar de overwinning te springen met de BWP hengst Leandro VG (v. Gitano Van Berkenbroeck), maar op de laatste hindernis kregen zij een springfout, waardoor zij op de vijfde plaats eindigden in een snelle tijd van 45:02 seconden.

De overwinning ging naar Walter Lelie en de BWP hengst Le Diamant Horta (v. Diamant de Semilly). Zij wonnen deze finale in een tijd van 46:92 seconden. De tweede plaats (47:88) was voor Maxim TIps en de sBs'er Floyd van Schore (v. Indoctro). Thomas De Wit reed de Zagersheide hengst Plato de Muze Z (v Plot Blue) naar de derde plaats. Karline De Brabander eindigde met Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze) op de vierde plaats.

Jeroen De Winter is de grote winnaar van de dag

Hij leverde de Siegerhengst van de BWP keuring, hij werd kampioen bij de 5-jarigen en en hij werd ook nog eens eindwinnaar bij de 7-jarige hengsten. Zijn vijfde plaats in de finale leverde Jeroen De Winter de eindoverwinning op in de hengstencompetitie Plaatsen twee en drie waren voor Lector vd Bisschop en Le Diamant Horta.