De Muze hengsten leveren smaakmakers tijdens de Presentatiedagen

Fokkerij
14 mrt 2019
Door Horseman Kristof

Stal Hulsterlo in Meerdonk vormde het voorbije weekend opnieuw het decor voor de jaarlijkse Presentatiedagen van BWP Sint Niklaas! Op zaterdag stond alles er in het teken van de 2- en 3-jarige springpaarden.

De reeks voor 3-jarigen werd gewonnen door Quando vh Hellehof, een zoon van ET Cryozootech Z. De tweede plaats was voor Qualando de Carmel (v. Mosito van het Hellehof). Vader Mosito komt uit dezelfde moeder als Quando die deze proef won. Quaresma van 't Paradijs (v. Bamako de Muze) eindigde op de derde plaats. Hij is een zoon van Jeunesse van 't Paradijs die met Stephex Stables ruiter Lorenzo de Luca op het hoogste niveau actief is.

Bij de vrouwelijke 2-jarigen won Carpe Diem Z van 't Lindenhof (v. Comilfo Plus Z) voor Riete van d'Adbijhoeve (v. El Torreo de Muze) en Ramonda d'O (v. Bamako de Muze). Cicero Z van Paemel leverde bij de mannelijke 2-jarigen de winnaar met Chicco vd Doornhaag Z. Ricar d'O (v. Navajo van 't Vianahof) werd tweede voor Cornet de Regor (v. Cornet Obolensky).

Hengstenhouder Joris De Brabander zag zo verschillende van zijn hengsten nakomelingen afleveren in de top drie met ET Cryozootech Z, Mosito van het Hellehof, Bamako de Muze, El Torreo de Muze en Navajo van 't Vianahof.

Klik hier voor de uitslagen.