De Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie en Kingsland bundelen hun krachten vanaf 2019

Varia
27 nov 2018
Door Horseman Kristof

Na een mooie samenwerking van 4 jaar met het merk Ikonic Horse2me, breken er voor de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie nieuwe tijden aan. De Belgische Federatie wil Ikonic Horse2Me dan ook bedanken voor het vertrouwen en de investeringen tijdens deze afgelopen periode, en wenst hen het allerbeste toe voor de toekomst.

De Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie en het Noorse ruitersportmerk Kingsland kondigen met trots hun partnerschap aan, dat op 22 januari 2019 tijdens het EquiGala feestelijk gelanceerd wordt. 

"We zijn zeer verheugd om deze 4-jarige samenwerking aan te gaan met een beroemd en gerenommeerd ruitersportmerk als Kingsland. De Belgische atleten kijken ernaar uit om de natie te vertegenwoordigen in zulke hoogwaardige uitrusting. Tijdens de EquiGala in januari wordt deze Belgische collectie voor het eerst onthuld", zegt Stephan Detry, voorzitter van de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie.

Kingsland Equestrian werd opgericht in 1999 en is uitgegroeid tot een van 's werelds grootste fabrikanten van ruitersportkleding en paardenuitrusting. Kingsland heeft een reputatie voor zijn subtiele mix van klassieke ruitermode en hedendaags design.

De Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie (Equibel) is de overkoepelende organisatie voor 75.000 leden uit 10 verschillende disciplines. Daarmee is Equibel de 4de grootste sportfederatie van België en de 4de grootste paardensportfederatie ter wereld als je kijkt naar het aantal internationale paardensportorganisaties en het aantal internationale deelnames. De Belgische atleten hebben er een gewoonte van gemaakt om medailles te verzamelen in één of meerdere disciplines, in elk groot internationaal kampioenschap van de laatste acht jaar. 

Kingsland is dan ook zeer vereerd om de komende vier jaar de gekozen Equibel partner te zijn op het gebied van kleding. “Voor ons als bedrijf is dit een enorme uitdaging en ons ontwikkelingsteam heeft urenlang gewerkt aan het ontwerpen van de stijlen en onze verkoopafdeling en inkopers eveneens. Ook onze verdeler in België, Horse Fitform, is een essentieel onderdeel van dit proces.  Deze samenwerking maakt deel uit van ons 20-jarig bestaan in 2019.  We zijn ontzettend blij met de eerste lijn producten die vanaf het voorjaar van 2019 beschikbaar zal zijn en kunnen bijna niet wachten om het Belgische team en de supporters in onze uitrusting te zien", zegt Marianne Kjærnli Fossum, CEO van Kingsland. 

De samenwerking tussen Equibel en Kingsland omvat een speciaal ontworpen lijn van hoogwaardige producten voor atleten, grooms, crew en paarden, evenals een spin-off supporterscollectie die beschikbaar zal zijn via de grote ruitersportwinkels in België. 

Bron: 
Persbericht KBRSF