De 'Horseman Online Auction': Een unieke kans om unieke parels uit de topspringpaardenfokkerij te kopen

Promo
15 sep 2018
Door Horseman Kristof

Na een bijzonder geslaagde editie van de ‘Horseman Elite Auction’ op 7 september laatstleden, pakken de organisatoren uit met een onlineveiling, de ‘Horseman Online Auction’, die van start is gegaan op 14 september en wordt afgesloten op 17 september. Er worden 15 veilingloten aangeboden, zijnde 10 veulens en 5 drachtige merries.

De neusjes van de zalm uit de topspringsport worden u aangereikt. Wat te denken van Sexy Lady D&E? Dit merrieveulen is een dochter van de internationale sporthengst Bisquet Balou C (Nicola Philippaerts, 5*) uit Indy van Dorperheide, een volle zus van het internationaal springpaard Idalie van Dorperheide en een halfzus van Jade van Dorperheide (1m40-1m45-niveau, Danny en Michael van den Bosch). Tot deze moederlijn behoort tevens het wereldbeker- en Grand Prix-springpaard Otterongo V/D Kopshoeven (Ludo Philippaerts) en diens halfbroer Dream D’Hedge Wulf Selection (Andre Freire, 4*).

Wie een product wenst te kopen uit de befaamde stam van Wilma de Kalvarie zal in deze veiling eveneens zijn gading vinden. Een lijst internationale springcracks waaronder Priobert, Quilano, Tokade, Grunwald, Eros en Winston de Kalvarie, alsook meerdere goedgekeurde dekhengsten bevestigen de topkwaliteit van deze stam. Op de onlineveiling is Cinte de Kalvarie te koop, drachtig van El Barone 111.

Uit één van de topmerries van ‘Elevage Sainte-Hermelle’, met name Naltysse de Sainte-Hermelle, wordt een hengstveulen te koop aangeboden, genaamd Iberys de Sainte-Hermelle. Als hij in de sporen zal treden van enkele van zijn halfbroers en –zussen, dan ziet de toekomst van dit hengstveulen er in ieder geval veelbelovend uit. En zijn vader, Untouchable, maakt het plaatje compleet!

Wie op zoek is naar kwaliteitsvolle producten van de springpaardenleverancier/Kentucky 2010-wereldkampioen Vigo d’Arsouilles kan in deze veilingvijver rijkelijk vissen. Het aanbod bestaat uit Stanley van de Winterbeek (een halfbroer van het internationaal springpaard Carpe Diem Z),  Sigi-K van Kattenheye (een halfzus van het internationaal 3*-concourspaard Holliday VD Padenborre en van de goedgekeurde hengst Inspecteur V/D Donkhoeve) en Seneca van het Strateneinde (geboren uit een dochter van de legendarische stempelhengst Darco).

U droomt ervan om ooit een fokmerrie te kunnen kopen uit de stam van de Olympiadehengst Clinton, de BWP 2018-reservekampioenhengst Prestige van het Kluizebos en de sporthengst Contact van de Heffinck? Uw droom kan werkelijkheid worden. Sla toe en koop Lilly DW. Of wil u iets kopen uit de befaamde fokkerij ‘van de Donkhoeve’? Via de ‘Horseman Online Auction’ kan men Diafora VD Donkhoeve op stal krijgen, vergezeld van een merrieveulen van Chacoon Blue én drachtig van Di Cantero van ter Hulst. Diafora is een halfzus van enkele springpaarden van de bovenste plank, zoals Utopia van de Donkhoeve (Pieter Devos) en Wizard van de Donkhoeve (Abdullah Alsharbatly). Wie zich Diafora aanschaft, koopt geen kat in een zak! Diafora leverde immers al Hamlet VD Donkhoeve die onder Constant Van Paesschen op vijfsterrenniveau heeft gesprongen.

Caipirinha VHW Z is eveneens één van de smaakmakers van de veiling. Zowel haar vader (Calvaro) als haar moeder (Nelke van het Waterschoot) hebben hun sporen verdiend in de internationale springsport. Nelke gaf haar visitekaartje ook af in de fokkerij, als moeder van o.a. de goedgekeurde hengst Shindler de Muze en het internationaal springpaard Geneve de Muze. Deze stam staat bol van succesvolle springpaarden en goedgekeurde hengsten. Het feit dat Caipirinha drachtig is van Balou du Rouet, nr. 9 op de WBFSH-sire ranglijst van de beste springpaardenleveranciers ter wereld, is de kers op de taart.

De complete collectie vindt u op de website www.horseman.be. Mis deze unieke kans niet, volg het onlinegebeuren en sla uw slag. Wie nu zaait, zal later ongetwijfeld oogsten.

Bron: 
Tekst Jo De Roo