Darco, Denzel van 't Meulenhof en Ogano Sitte leveren de winnaars in Moorsele

Fokkerij
25 sep 2018
Door Horseman Kristof

De zevende editie van 'Flanders Free Jump' kende 140 deelnemers uit alle uithoeken van het land met zelfs een aantal Franse deelnemers. De combinatie met de internationale wedstrijd CSI** in De Zilveren Spoor zorgde voor heel wat toeschouwers en interesse in het aankomend talent van jonge springpaarden. De vakjury die instond voor de beoordeling was Carlos Pinto, Jean Foucaert, Yves Vilain en Jan Bostoen.

Deze wedstrijd was eveneens de tweede manche van de 'Belgian Freejump Tour powered by Horseman' en een selectie voor het vrijspringen tijdens Jumping Mechelen.

Bij de 2-jarige merries ging de overwinning naar de BWP'er Quisme van Spieringenberg (Denzel van ’t Meulenhof x Nabab de Reve x Lord Z) van fokker Stijn Depelseneer uit Galmaarden. De tweede plaats was voor Quirine van de Malecote (Cicero Z x Breemeersen Crescendro x Limited) van Benoît Cornelis. Op de derde plaats kregen we Quita van de Vromboutshoeve (Horion de Libersart x Nabab de Reve x Karioka de Follee).

De reeks voor 2-jarige hengsten werd gewonnen door Qubano (Darco x Pavarotti van de Helle x Scharpset xx) van Isabel Debeuf uit Egem. Diablo van Jonckhoeve Z (Doree van de Moskifarm x Cartoon x Sandro Z) van Stal Jonckhoeve behaalde een tweede plaats. Op de derde plaats zagen we Qopain van de Blauwpoort (Dieu-Mercie van T&L x Lys de Darmen x Feo) van Dirk Libbrecht.

Voor de 3-jarigen was er één reeks en daarin was de sBs'er Jiosko Sitte (Ogano Sitte x Clinton x Parco) van Horse of Belgium uit Pipaix de beste. Jiosko werd begin deze maand ook al tweede tijdens de eerste manche van de 'BFT'. 2° plaats: Jones du Chapitre (Boyfriend du Seigner x Ugano Sitte x Ogano Sitte) van Flora Vande Walle uit Grandmetz eindigde op de tweede plaats. Jones eindigde vorig jaar op een derde plaats in het eindklassement van de Belgian Freejump Tour. Tot slot was er nog een derde plaats voor Jetset des Pres (Fidelgo du Houssoit x Querlybet Hero x Brownboy).

De prijs van de Gouverneur werd uitgereikt aan de beste 3-jarige BWP merrie, gefokt en in eigendom van een West-Vlaming. Deze prijs ging naar Poppy van ’t Landouwehof (Kannan x Cardento x Chin Chin) van Jolien Demeyer.

De volledige uitslag is terug te vinden via www.bwp-leiestreek.be