Danny Van Es wint de eerste manche van het HGVBB criterium

Jumping
23 mei 2018
Door Horseman Kristof

Sinds vorig jaar is er binnen de HGVBB een criterium voor jonge paarden. Na vier manches en een finale kennen we de eindwinnaar bij de 4-, 5- en 6-jarige paarden. De eindwinnaar krijgt als hoofdprijs een ticket voor het Belgisch kampioenschap in Gesves.

Nadat Danny Van Es vorig jaar zowel bij de 4- als 5-jarigen de eindwinnaar werd, is hij aan het criterium begonnen met een overwinning bij de 6-jarige paarden. 
Voor de eerste manche konden de jonge paarden terecht bij Stoeterij Mivaro, tevens de hoofdsponsor van deze competitie.
Meer dan 110 jonge paarden verschenen in de ring. Bij de 4- en 5-jarige paarden werden er clear rounds gesprongen. Bij de 6-jarigen verliep het parcours over twee fasen.

Daarin ging de overwinning naar Danny Van Es en Mabou, een zoon van Emerald van 't Ruytershof. Het was met deze Mabou dat Van Es vorig jaar won bij de 5-jarigen. Deze overwinning leverde hem eveneens een gratis dekking van Mugano van Klapscheut op.

Marc Bellemans reed Scoopy Z (v. Hunters Scendro) naar de tweede plaats. Scoopy Z is een halfbroer van Tobago Z. Voor Geert Van Rossem en de BWP goedgekeurde hengst Mugano van Klapscheut (v. Ugano Sitte) was er een derde plaats. Jelle Limourg werd vierde met Modelle. De vijfde plaats was voor Ann Verdoodt en Danger Civil vh Lindenhof Z.

Klik hier voor de uitslag;