Cornet Obolensky en Vigo d'Arsouilles leveren de kampioenen in Gesves

Fokkerij
13 aug 2018
Door Horseman Kristof

Terwijl op de buitenpiste van Gesves de jonge paarden onder het zadel aan het werk te zien zijn tijdens het Belgisch kampioen, worden er in de binnenpiste proeven voor jonge paarden in vrijheid afgewerkt.

Het kampioenschap vrijspringen voor 3-jarige paarden werd gewonnen door de Zangersheide hengst Chili Pepper HMZ (Cornet Obolensky x Cartano Z) uit de fokkerij van Peter Mievis uit Steenhuffel. Vorige maand behaalde hij nog een tweede plaats tijdens het vrijspringen op het Z-festival. De tweede plaats was voor de Zangersheide ruin Viene di Fee Sauveniere Z (Vigo d'Arsouilles x Alcatraz) van Fabienne Daigneux. Op de derde plaats eindigde de sBs'er Jazzy Boy du Petit Geer (Coeur de Cachas DS x Damiro B) uit de fokkerij van Stephanie Medart. Coeur de Chachas werd als 7-jarige eindwinnaar van de STX cyclus.

Bij de 2-jarigen ging de overwinning naar de sBs merrie Kaliopee du Saint Chene (Vigo d'Arsouilles x Ugano Sitte). Deze werd gefokt bij Thierry Quinet en voorgesteld door Jean-Christophe Seny uit Arismont. Op de tweede plaats zagen we Deesse du Petit Geer Z (Dominator 2000 Z x Damiro B). De BWP'er Qualito MRO (Chaccato x Contact van de Heffinck) behaalde een derde plaats.