Cornet Obolensky en Dominator leveren de winnaars in Ghlin

Fokkerij
11 sep 2018
Door Horseman Kristof

De eerste manche van de 'Belgian Freejump Tour powered by Horseman' kon in het Waalse Ghlin afgelopen zaterdag op heel wat belangstelling rekenen. De organisatie van deze eerste manche lag in handen van het AHECS team.
Deze wedstrijd was eveneens een selectie voor de halve finale van het vrijspringen tijdens Jumping Mechelen.

Meer dan 110 paarden namen deel aan de wedstrijd vrijspringen voor 2-jarigen. De winst ging daarin naar Djoko Z een zoon van Dominator 222 Z uit een Darco moeder. Hij werd gefokt door Thomas Wauthier en is in eigendom van Margherita Timitilli.
De sBs merrie Kaliopee du Saint (Vigo d'Arsouilles x Illico d'Arsouilles) van Jean-Christophe Seny eindigde op de tweede plaats. De derde plaats was voor de Zangersheide merrie Tapioca M&O Z (Tangelo van de Zuuthoeve x Catoki) van Aurelien Lejeune.

De reeks voor 3-jarigen bestond uit meer dan 60 deelnemers. Daarin was de Frans gefokte Folly Stuff (Cornet Obolensky x Darco) de beste. Eric Lamaze is de fokker en Olivier Vicini de eigenaar.
Daniel Boudrenghien leverde de vice-kampioen met de sBs'er Jiosko Sitte (Ogano Sitte x Clinton). De moeder van Jiosko is Ustina Sitte, dit wil zeggen dat hij de volle broer is van de voor sBs goedgekeurde hengsten Baltik en Dayton Sitte.
Op de derde plaats kregen we Vivano Blue (Vivant van de Heffinck x Chacco Blue) van Boris Mauroy.

Klik hier voor de uitslagen.