Concours Hippique “Waar Ruiter, Paard en Fair samensmelten”

Promo
20 mei 2017
Door Horseman Kristof

Met precies nog twee weken te gaan zal Stadspark “Kijk in de Pot”, te Bergen op Zoom omgetoverd worden in een hippisch onderkomen. Tijdens de Pinksterdagen (2-5 juni) kan men 4 dagen lang genieten van de dressuur-, spring-, en aangespannen sport op landelijk en nationaal niveau. Waar ook diverse selectie- en competitie wedstrijden hier deel van uitmaken.

Een greep uit het programma: de Subtop dressuur mogen we in actie zien tijdens de Prix St George en Inter I en II, met als hoogtepunt “de kür op muziek”. Veel ruimte bieden wij ook aan de jeugd met als klap op de vuurpijl de spannende KNHS Hartog Lucerne Competitie waar met de klasse D-ponies gestreden zal worden over een hoogte van 1.30m. Niet weg te denken en als vanouds horen de hackney’s en tuigpaarden er ook bij op dit prestigieuze concours. In verschillende limietklasse denderen zij sierlijk over het terrein met als doel om die ene begeerde eerste plek mee naar huis te nemen. Dan blijft de vraag over wie de Vergouwen Wisselbeker (1.20m) mee naar huis mag nemen dit jaar. De absolute showtopper is en blijft “de Grote Prijs 1.40m, waar we maandag mee af zullen sluiten.

Vervelen tijdens dit Concours Hippique Bergen op Zoom is onmogelijk. Behalve diverse shows tijdens de pauzes zal ook een groot speelparadijs uit de grond gestampt worden waar de kids zich helemaal kunnen uitleven. Rondsnuffelen kan op onze “Goodliving Fair” waar men een diversiteit van shops zal aantreffen zoals de nieuwste mode spotten, kunstenaars ontmoeten en natuurlijk alles vinden voor ruiter en paard. 

Toegang is gratis dus kom van 2 t/m 5 juni samen gezellig met ons het Pinksterweekend doorbrengen. Of wil je nog deelnemen zie “mijn KNHS” of www.CHBOZ.nl, waar ook een uitgebreid programma in vermeld zal staan.