Christophe Vanderhasselt moet enkel William Funnell voor zich dulden in Drachten

Jumping
20 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

Op de driesterren wedstrijd in het Nederlandse Drachten werd deze avond een pittige 1.45m proef gebouwd. Deze proef met barrage telde ook meteen voor de Longines Ranking. 57 combinaties verschenen in de ring, waarvan slechts 7 de nul op het scorebord wisten te houden en zich zo kwalificeerden voor de barrage.

Onze landgenoot Christophe Vanderhasselt, die in bijna alle proeven al in de prijzen zat, wist opnieuw een foutloze basisomloop neer te zetten met de BWP-ruin Gino Van De Vrunte (v. Jokinal De Bornival). In de barrage wist hij eveneens foutloos rond te komen in een tijd van 37.81 seconden. Vanderhasselt moet zo tevreden zijn met een tweede plaats.

De Brit William Funnell was namelijk nog sneller dan onze landgenoot. Met de vijftienjarige hengst Billy Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) bewees Funnell al vaker dat hij heel snel kan gaan en ook nu was hij weer onverslaanbaar. Het duo klokte foutloos af na 36.93 seconden en won zo de proef. De Nederlandse ruiter Gert Jan Bruggink maakte de top drie compleet met de schimmelruin Casparo 26 (v. Calato). Zij kwamen door de chrono na 38.86 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Sjaak Sleiderink met Astakkato (v. Stakkato) en Robert Vos met Carat (v. Cardento). Voor Sleiderink noteerden we een foutloze rit in 40.02 seconden. Robert Vos was supersnel in 36.33 seconden, maar kreeg vier strafpunten aangerekend.

Klik hier voor de volledige resultaten.