Casall en Wandor vd Mispelaere leveren de winnaars bij de veulens

Fokkerij
27 jun 2018
Door Horseman Kristof

Het Open Vlaams BWP-veulenkampioenschap van Zuid-Oost-Vlaanderen ging afgelopen zaterdag door op een nieuwe locatie. De fokkers konden voor het eerst terecht bij KI Center EKWI in Vlierzele.

De drie juryleden gaven punten op type, beweging en uitstraling. De beste van elke reeks gingen door naar de finale. Bij de hengstenveulens ging de overwinning naar Salvatore vd Bokke (Wandor vd Mispelaere x Calido I) van fokker Carlos Allemeersch. Seven van 't Zorgvliet (Quabri de L'Isle x Skippy II) werd tweede. Op de derde plaats kregen we Special Balou M (Balou du Rouet x Cantus). Spirit van de Meyhoeve (Burggraaf x Quinar) en Sickago Heldenlaan (Checkter x Lord Z) werden vierde en vijfde.

De reeks voor merrieveulens werd gewonnen door Kavala van 't Goedleven (Casall x Quidam de Revel). Van 't Goedleven is de fokkerij van Dirk Standaert. De tweede plaats was voor Snow van de Eedthoek (Alicante x Clinton). Special I am vh Pardassenhof (Cornet Obolensky x Nabab de Reve) zagen we terug op de derde plaats. Voor Sienna van 't Lohof (Chilli Willi x Phoenix) was er een vierde plaats. Tot slot eindigde Sissi de Brandegem (De Flor 111 Z x Major de la Cour) op een vijfde plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag.