Casall en Boyfriend du Seigneur leveren de winnaars voor Mechelen

Fokkerij
13 dec 2017
Door Horseman Kristof

Het Azelhof in Lier vormde afgelopen zondag het decor voor de halve finale van het vrijspringen voor Jumping Mechelen. Na selectiewedstrijden in Aalter, Lier, Ghlin, Moorsele, Meerdonk, Ternat en Heusden-Zolder, mochten jury's Yves Vanderhasselt en Bernard Demets een 100-tal paarden beoordeelen van 2 jaar oud. Zowel de winnaar bij de vrouwelijke als mannelijke wist zijn selectie te behalen op de wedstrijd vrijspringen in Ternat van de Jonge Fokkers.

De overwinning bij de vrouwelijke 2-jarigen ging naar de Holsteiner merrie Happy vd Gulden (Casall Ask x Cormint) van fokker E. Heymans. De BWP merrie Pommemieke JW vd Moerhoeve (Vigo d'Arsouilles x Diamant de Semilly) van Jan Wuytack en De Moerhoeve BVBA, die in Ternat het vrijspringen won, behaalde een tweede plaats. Voor de Zangersheide merrie Las Vegas Cityhorse Z (L'Arc de Triomphe x Radisson) was er een derde plaats.

Bij de mannelijke 2-jarigen was de sBs'er Jones du Chapitre (Boyfriend du Seigneur x Ugano Sitte) van E. Gosselain en P. Vande Walle de winnaar. Tijdens de selectiewedstrijd in Ternat werd hij nog tweede. De BWP'er Pop Star v/d Schelpenhoeve (Diamant de Semilly x Narcos II) van Samir Brahimi werd tweede. Pop Star won in september op de selectiewedstrijd in Moorsele. Op de derde plaats kregen we de BWP'er Palermo 28 (Scendix x Clinton) van L. Geerts.

De finale gaat tijdens Jumping Mechelen door op woensdag 27 december.

De uitslagen zijn via deze link te raadplegen.