Caroline Repriels is de winnares van de 'Young Breeder Award'

Fokkerij
19 mrt 2018
Door Horseman Kristof

In 2012 riep Jong BWP Sint-Niklaas de Young Breeder Award in het leven, een trofee voor een jonge fokker die op een bijzondere manier uitstraling heeft gegeven aan BWP. Wim Van Rossem, Koen Cerpentier, Geert Schepers, Ruben Reddé en Tim Van Tricht mochten deze Award al in ontvangst nemen.
Een waardige opvolger vonden we dit jaar in Limburg. Voor het eerst gaat de trofee naar een vrouwelijke jonge fokker die met haar 26 lentes er al in slaagde om 2 gekeurde BWP hengsten op haar naam te schrijven! We hebben het hier over Caroline Repriels!

In 2012 werd haar fokproduct Just Biscuit van het Vlierhof goedgekeurd voor dekdienst. Hij staat ter dekking bij de Breemeersen en loopt onder het zadel van Donaat Brondeel succesvol 1m40 proeven.
Vier jaar later, in 2016 was het opnieuw bingo voor Caroline! Toen kreeg No Doubt van het Vlierhof groen licht voor dekdienst. Deze 5-jarige hengst wordt momenteel succesvol uitgebracht door Jan Vermeiren in de Pavo Hengstencompetitie.
Als jonge fokker twee BWP goedgekeurde hengsten op naam hebben staan is een hele prestatie. De trofee is dus dik verdiend.