BWP hengsten schitteren in de Grote Prijs bij De Peelbergen

Jumping
21 jan 2019
Door Horseman Kristof

De CSI2* Grote Prijs bij De Peelbergen in het Nederlandse Kronenberg kreeg twee BWP hengsten in de top zes!
Al was het wel een KWPN'er die in België werd gefokt die uiteindelijk met de overwinning aan de haal ging!

Een barrage met negen combinaties moest beslissen wie deze Grote Prijs op zijn naam zou schrijven. Met een tijd van 34:84 seconden zegevierde de Brit James Billington in deze Grand Prix. Hij deed hiervoor beroep op de 9-jarige KWPN ruin Fancy Roos VDL. De zoon van Baltic VDL werd gefokt door onze landgenote Isabelle Van Eeckhout van Stal D'Ive uit het Oost-Vlaamse Outer. 

De Nederlander Bart van der Maat haalde met Queen of Lightness (v. Quintender 2) de finish in 35:98 seconden. Voor Douglas Lindelow en Casquo Blue (v. Chacco Blue) was er een derde plaats in 37:38 seconden. 

Remco Been en de BWP hengst Holland vd Bisschop (v. Heartbreaker) waren goed voor de vijfde plaats. Holland is de volle broer van de BWP Ambassadeur Dulf van den Bisschop. 

Op de zesde plaats zagen we de regerende kampioen van Portugal Rodrigo Giesteira Almeida. Hij kreeg in zijn barrage één springfout met de BWP hengst Kafka vd Heffinck (v. Calvaro Z). Het fokproduct van Hubert Hamerlinck werd afgelopen vrijdag tijdens de BWP hengstenkeuring gehuldigd als nieuwe Elite hengst. Wegens zijn deelname in Kronenberg, met het oog op Jumping Amsterdam, kon de 9-jarige hengst er echter niet bij zijn op zijn huldiging.

Klik hier voor de uitslag.