BWP Ambassadeur Ohio vd Padenborre is overleden op 27-jarige leeftijd

Fokkerij
01 dec 2018
Door Horseman Kristof

Gisteren beleefde Andre Leemans in Parijs nog een mooi hoogtepunt als fokker van Iron Man van de Padenborre, toen zijn hengst er de 1m50 rubriek won. Maar vandaag moet hij afscheid nemen van één van zijn andere hengsten. 

Eén van zijn bekendste fokproducten, de 27-jarige BWP hengst Ohio van de Padenborre (v. Quidam de Revel) is vandaag overleden ten gevolge van ouderdom. 

De voor het BWP en Selle Francais goedgekeurde hengst beleefde mooie successen in de sport met Ulrich Kirchhoff, Nico Leemans, Frederik Cattebeke, Dominique Hendrickx en Stanny Van Paesschen in het zadel. Ondanks dat hij als veulen één oog verloor wist hij toch een mooi palmares bij elkaar te springen.

Ohio zijn moeder Himalaya vd Padenborre is de merrie waarmee alles bij de fokkerij van André Leemans begon. Zij is ook de moeder van de goedgekeurde hengsten Val T'Horens van de Padenborre, Dawson van de Padenborre, Diego van de Padenborre en Dauphin van de Padenborre.

Vijf jaar geleden werd Ohio door Steven Dhondt van KI Station Het Bokt in Peer aankocht om verder ingezet te worden voor de fokkerij. Daar is hij vandaag overleden.