BRp heeft er twee elite hengsten bij

Fokkerij
19 mrt 2018
Door Horseman Kristof

Op de BRp hengstenkeuring werden vrijdagavond twee hengsten uitgeroepen tot 'elite hengst'. Het gaat hier om Orchids Bolero (v. Justice HR) van fokker C.V.D. Laar en hengstenhouder Stal Prinseveld & Brillant's Golden Boy (v. Brillant) van fokker Helmut Wohlers en hengstenhouder Sofie Boterman.

Bolero is een heel chique donkerbruin-zwarte New Forest pony. Hij is gekend voor zijn uitstekende rijbaarheid en fantastisch springvermogen. Verder heeft Bolero een ongelooflijk gouden karakter en een topmentaliteit in de ring. Dit alles maakte hem de ideale leermeester voor meerdere kinderen.
Hij heeft er al een enorme springcarrière opzitten onder het zadel van Jeroen De Winter, waarbij hij ook twee maal vice-kampioen werd op een nationaal kampioenschap. In 2017 startte de hengst aan een nieuwe carrière onder het zadel van de amper 8-jarige Brent De Schrijver.

Brillant’s Golden Boy heeft veel uitstraling en staat goed in de verhoudingen. Hij toont veel inzet en stelt hij zijn ervaring ten dienste van zijn berijder. Hij heeft er al een prachtige dressuurcarrière opzitten op FEI nationaal en internationaal niveau. Het afgelopen jaar werd de hengst nog vijfde op de Youngster Cup niveau 2 VLP en behaalde hij verschillende overwinningen op regionale wedstrijden.