BK-goud voor Rik Geirnaert bij de 5-jarigen

Eventing
25 jul 2018
Door Horseman Kristof

Tijdens de nationale eventingwedstrijd in Genk afgelopen weekend werd het Belgisch Kampioenschap 5-jarige eventingpaarden verreden in de reeks Jonge Paarden (1m). Maar liefst 23 paarden streden voor deze kampionentitel.

Van bij het begin nam Rik Geirnaert de leiding met Dalton de la Vie Z (v. Diamant de Semilly). Hij behaalde 27,1 strafpunten na het dressuuronderdeel. De tweede plaats was voor Manon Minner met Liberty's Choice met 30 strafpunten.  

Rik Geirnaert gaf de overwinning niet meer uit handen en bleef zowel in de cross als jumping foutloos binnen tijd. Daarmee won hij overtuigd de gouden medaille met het fokproduct van Eric Goossens! De zilveren medaille ging naar Rob Everaert met Nimble, die met 31 strafpunten na de dressuur ook foutloos bleef in de cross en jumping. Manon Minner moest vier strafpunten toevoegen in de jumping en behaalde de bronzen medaille met Liberty's Choice. De vierde plaats was voor Pauline Lambermont met Chico's Des T, plaats vijf ging naar Maxime Lambrecht met Noblesse ter Bunder en plaats zes naar Lola Madrenas met Valentino de Nine Z.

Bron: 
VLP